Το αρχικό JUMBO αναπτύχθηκε για να βοηθήσει εκείνους με πολύ
γρήγορους μεταβολισμούς, ή ανθρώπους με ακραίες ενεργειακές απαιτήσεις λόγω των
επιπέδων δραστηριότητάς τους. Οι αναλογίες θρεπτικών συστατικών
αντικατοπτρίζουν αυτούς τους σκοπούς. Η δημοτικότητα του JUMBO – που απορρέει από την ποιότητα και τα αποτελέσματά του
– εγγυάται την ανάπτυξη μιας συγκεκριμένης φόρμουλας για τους πιο φυσιολογικούς
και αθλητικούς μεταβολισμούς και για τις απαιτήσεις της τυπικής κατάρτισης του bodybuilding. Έτσι γεννήθηκε και το δεύτερο μέλος της οικογένειας JUMBO, το JUMBO PROFESSIONAL!
Στο JUMBO PROFESSIONAL αλλάξαμε την αναλογία προς ένα υψηλότερο ποσοστό
πρωτεϊνών. Παρέχοντας 55 γραμμάρια υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης
(περισσότερο από το αρχικό JUMBO), το μέγεθος της μερίδας είναι μικρότερο: 162
γραμμάρια. Αυτό προφανώς σημαίνει ότι η απόδοση υδατάνθρακα και θερμίδων της
φόρμουλας είναι χαμηλότερη, επειδή είναι περιττό να λαμβάνονται υψηλότερα ποσά
για όσους εμπίπτουν στο συγκεκριμένο είδος δραστηριότητας που είχαμε κατά νου
κατά το σχεδιασμό αυτού του προϊόντος.
Το JUMBO PROFESSIONAL έχει σχεδιαστεί με πρωτεΐνη ορού γάλακτος. Οι
διατροφικές πρωτεΐνες είναι η πηγή του αζώτου και τα απαραίτητα αμινοξέα, τα
οποία το σώμα χρειάζεται για την ανάπτυξη και συντήρηση των ιστών. Η πρωτεΐνη JUMBO PROFESSIONAL συμβάλλει στην ανάπτυξη και διατήρηση της μυϊκής
μάζας.
Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι
μια λεγόμενη πλήρης πρωτεΐνη, διότι παρέχει στο σώμα όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, συμπεριλαμβανομένων των εννέα
βασικών αμινοξέων (Ιστιδίνη, Ισολευκίνη, Λευκίνη, Λυσίνη, Μεθειονίνη,
Φαινυλαλανίνη, Τρεονίνη, Τρυπτοφάνη, Βαλίνη) που θεωρούνται απαραίτητα για τη
ζωή, επειδή το σώμα δεν μπορεί να τα συνθέσει.
Ο προσδιορισμός της θρεπτικής απόδοσης της πρωτεΐνης στη
διατροφή, στις περισσότερες περιπτώσεις, βασίζεται στην εκτίμηση του βαθμού
στον οποίο το διαιτητικό πρωτεϊνικό άζωτο απορροφάται και διατηρείται από το
σώμα και είναι σε θέση να εξισορροπήσει τις ημερήσιες απώλειες αζώτου. Η καθαρή
χρησιμοποίηση πρωτεϊνών (NPU)
είναι η εκατοστιαία αναλογία του προσλαμβανόμενου αζώτου που διατηρείται στο
σώμα και η βιολογική αξία (BV) δίνει το ποσοστό του απορροφημένου αζώτου που
διατηρείται. Η βιολογική αξία είναι το προϊόν της NPU και της πεπτικότητας. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος έχει καλή αφομοίωση και σύνθεση αμινοξέων, οπότε η βιολογική της αξία
είναι μεγάλη σε σύγκριση με άλλες πηγές πρωτεϊνών όπως το κρέας, τα ψάρια, τα
αυγά ή η σόγια.
Το JUMBO PROFESSIONAL διαθέτει ακόμα το μείγμα υδατανθράκων “6-CARB” που περιλαμβάνει το αλεύρι βρώμης, Palatinose ™ και το φυσικό άμυλο αραβοσίτου.
Το πρόσθετο σύμπλεγμα συστατικών “JUMBO” βελτιώθηκε και αυξήθηκε σε δοσολογία! Κάθε δόση
του JUMBO PROFESSIONAL παρέχει μια δόση 6600 mg της “κρεατίνης πολλαπλών συστατικών CREA-BOMB” (6 τύποι κρεατίνης)! Τουλάχιστον μία ημερήσια δόση
κρεατίνης 3 γραμμαρίων αποδεικνύεται επιστημονικά ότι αυξάνει την απόδοση σε
ασκήσεις με διαδοχική αυξομείωση της έντασης όπως άρση βαρών και cardio.
Προστέθηκαν επίσης επιπλέον αμινοξέα πάνω από τις ποσότητες από
όπου προέρχονται οι πρωτεΐνες, συμπεριλαμβανομένων και των απαραίτητων.
Το μαγνήσιο και η βιταμίνη
C συμβάλλουν στη μείωση της κόπωσης και στον
φυσιολογικό μεταβολισμό της ενεργειακής απόδοσης. Το μαγνήσιο συμβάλλει στην κανονική σύνθεση πρωτεϊνών, στη μείωση της
κόπωσης, στην κανονική λειτουργία του νευρικού συστήματος (νευροδιαβίβαση και
συστολή μυών, συμπεριλαμβανομένου του καρδιακού μυός), στον φυσιολογικό
μεταβολισμό της ενέργειας, στην ισορροπία των ηλεκτρολυτών, στη υγιή διατήρηση
των οστών και των δοντιών, και διαδραμτίζει ένα σημαντικό ρόλο στη διαδικασία
της κυτταρικής διαίρεσης. Η βιταμίνη C συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του
ανοσοποιητικού συστήματος, στον κανονικό σχηματισμό κολλαγόνου για την κανονική
λειτουργία των χόνδρων και των αιμοφόρων αγγείων και στην προστασία των κυττάρων
από το οξειδωτικό στρες.
Τέλος, προστέθηκε και το BioPerine®, ένα εκχύλισμα μαύρου πιπεριού.
*
Αυτές οι δηλώσεις έχουν αποδειχθεί επιστημονικά από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την
Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) και έχουν εγκριθεί από την
Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC).
Πληροφορίες για αλλεργιογόνα: Κατασκευάζεται σε
εγκατάσταση που επεξεργάζεται τα συστατικά του γάλακτος, του αυγού, της
γλουτένης, της σόγιας, των φιστικιών, των ξηρών καρπών, του σέλινου, του ψαριού
και των οστρακοοειδών.